Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θέρμου με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας με θέμα «Φιλοτελισμός- Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα γραμματόσημα».

Οι ομιλητές, κος Σκαρμούτσος Ιωάννης, Πρόεδρος της Εταιρείας Φιλοτελισμού Αγρινίου, και ο κος Γιώργος Βασ. Παπανικολάου, Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΛ.ΤΑ, με οπτικοακουστικό υλικό και ομιλίες παρουσίασαν την αξία και την δύναμη των γραμματοσήμων ως μέσο μεταφοράς ιστορίας, γνώσης, πολιτισμού και κουλτούρας. Έπειτα από την αρχική ενημέρωση και αναδρομή στην ιστορία των γραμματοσήμων, ακολούθησε η ιδιαίτερη αναφορά στα γραμματόσημα φορείς της Επανάστασης του 1821 καθώς και στην ιστορία πίσω από αυτά.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση με τους ομιλητές αφού οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα γραμματόσημα. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στους μαθητές βιβλίο με σειρές γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων αφιερωμένες στην Επανάσταση του 1821 του Γεωργίου Βασ. Παπανικολάου και συλλεκτικά γραμματόσημα που εκδόθηκαν για την επέτειο των 200 χρόνων.

Ο Δ/ντης του Σχολείου κος Χριστόπουλος Γεώργιος ευχαρίστησε τους ομιλητές καθώς και το τμήμα φιλοτελισμού των ΕΛ.ΤΑ για την προσφορά των γραμματοσήμων.